Velg en side

4 tips til å reise klimavennlig

Når du reiser, så er transport ofte den største klimasynderen. De fleste velger ofte å reise med fly fordi det er tidsbesparende og ikke spesielt dyrt for oss som enkeltpersoner, men dessverre betaler klimaet en høy pris. Her gir vi deg noen tips om hvordan du kan reise på en klimavennlig måte – selv når du drar til utlandet!

Spis klimavennlig når du er på farten

For mange reisende er måltider en stor del av opplevelsen. Man vil smake på nye retter og oppleve spesialitetene. Kjøttforbruk, som også er en klimasynder, varierer fra land til land, og det samme gjør tilbudet av vegetariske og plantebaserte måltider. Som oftest kan man velge et kjøttfritt alternativ, og når ville det være et bedre tidspunkt for å prøve godt tilberedt vegansk eller vegetarisk mat på en restaurant enn når du er på ferie?

Det er også viktig at man skåner miljøet for unødvendig plastforbruk – også når man er på ferie. Ta derfor alltid med deg et handlenett når du er på farten rundt omkring i byen og handler, slik at du ikke behøver å bruke plastposer fra hver eneste butikk du handler i.

Kjøp også gjerne inn store vannflasker og hell over i mindre flasker før du forlater hotellet, slik at du ikke behøver å kjøpe nye plastflasker hele tiden.

Reis utenlands på en miljøvennlig måte med nattog

FIn natur på togtur i Hellas

Hvis man reiser til en feriedestinasjon i Europa, kan det være en god idé å reise med tog. Uansett om man reiser til Hellas, Kroatia, Spania eller Østerrike, så er det togforbindelse dit. Det kan være fantastisk spennende å reise med tog om dagen hvis du reiser gjennom vakker natur, livlige byer og idylliske landsbyer, men hvis du heller vil ha en mer effektiv reisetid, så er nattoget et godt og miljøvennlig alternativ til flyreiser. Du legger deg i senga i ett land og våkner i et annet land! Noen ganger kan imidlertid reisen innebære et togbytte underveis, så sjekk gjerne før du bestiller. Da kan du se om det er mulig å finne et direktetog eller om man kan bytte tog enten om morgenen eller om kvelden.

Opplev byer på sykkel eller til fots

Er det en bedre måte å oppleve en ny by enn til fots eller på sykkel? Du hører byens mange innbyggere og turister, lukter maten fra restauranter og kafeer og legger bedre merke til de unike butikkene og markedene langs gatene og torgene. Alle sansene brukes og utvides! Alt dette vil du gå glipp av hvis du drar rundt med taxi eller et annet kjøretøy, noe som både koster mer penger og slipper ut karbondioksid. I noen tilfeller kan det være vanskelig å bevege seg på sykkel eller til fots, og da er offentlig transport både billigere og mer miljøvennlig enn en leiebil eller taxi.