Velg en side

Hvorfor reise til verdensrommet?

Helt fra tidenes morgen, har mennesket sett opp på himmelen og fundert på universets mysterier. Vi har sett på planeter, og kartlagt stjerner. Man har sett lysglimt og trodd det var gudenes vrede. Man har sett asteroider og fundert på om det er andre der ute. Mennesket har gått fra et geosentrisk til et heliosentrisk verdensbilde, fra de gamle romerne til fortidens Nikolaus Kopernikus og Isaac Newtons forklaringer om plantenes bevegelser.

Senere har vi opplevd at mennesket selv har dratt ut selv, i de nære omgivelsene rundt jorda, til månen og sett ubemannede fartøy lande på andre planeter.

I dag er ikke lenger universet en fjern og umulig reise. Men for de fleste vil de uansett være en uoppnåelig drøm, og for dem som får muligheten, en enestående sjanse til å fly ut i verdensrommet.

Opplevelsen

Livet er en samling av historier og opplevelser. Når vi ser tilbake på våre levde liv, så verdsetter vi den tiden som satte spor og alle de menneskene man møtte på veien.

En reise til verdensrommet vil være et slikt øyeblikk som for alltid vil være med i minnene. Å få dele en slik opplevelse med andre romturister, i en slik ”ut-av-denne-verden” opplevelse, gjør noe helt spesielt med oss. Opplevelse av å være med på noe ekstraordinært setter spor og det å forlate jordens trygge favn for en stakket stund, vil være grunnleggende motstridig.

Senere kan man dele sine erfaringer med andre som har interessen for universet, enten det er i sosiale eller profesjonelle settinger.

Utfordringen

Er man selv i den situasjonen der man kan vurdere en slik reise, er man mest sannsynlig på toppen av karrieren og arbeidslivet. Reisen til rommet vil utfordre de reisende på en måte de aldri ville kunne tenke seg til på forhånd. Treningen som blir lagt ned vil ha en innvirkning på fysikken, samtidig som den utfordrer deg intellektuelt, psykologisk og på et teknisk plan. Kropp og sjel blir trent på et annet nivå slik at man skal være forberedt på den utenomjordiske opplevelsen. I tillegg blir man del av et team som sammen er avhengig av hverandre under hele turen. Man vil oppleve vektløs tilstand, og for noen svimmelhet og kvalme. Men med godt samarbeid, og godt vennskap, vil man komme langt i drømmen om å få se jorda utenfra og kanskje ta en rundtur rundt månen.

Inspirasjonen

Verdensrommet er bakteppe for forundring og nysgjerrighet for mennesker i alle aldre. Ved å delta i romturisme vil man være en av allerede få personer som noen gang har vært utenfor atmosfæren, langt ute i det store vakuumet. Med dette i tankene, at det virkelig lar seg gjøre, vil være til stor inspirasjon for mange andre, som vil gjøre alt de kan for å få en slik mulighet. Ikke bare med reiser i verdensrommet, men hva som helst. Når mennesket kan reise i rommet, så kan nesten alt gå an. Man må aldri gi opp sine drømmer, og man kan sikte så høyt man bare vil. For ingenting er umulig dersom man virkelig går inn for det.

Å pløye ny mark

Menneskeheten gjør fremgang når individer står fram og våger å være den første. Foreløpig er romturisme i en fase der pionerer og visjonærer trengs for å skape historie. Ved å vise vei, vil andre også se at romturisme kan være et bærekraftig og langsiktig marked, og hjelpe andre til å nå sine mål. Samtidig vil man demonstrere at all den tid og tankevirksomhet som er lagt ned, har vært verdt hver eneste krone. For da vil det bli enklere og billigere for dem som vil følge i deres fotspor. De vil alle være en drivkraft til at menneskeheten fortsetter sin søken i å forstå verden.