Velg en side

Spilltips til deg som drømmer om romeventyr

Ikke mange får muligheten til å reise til verdensrommet, så for oss som bokstavelig talt har bena godt plantet på bakken er det en liten trøst at vi i det minste kan drømme oss bort til galaksene langt, langt borte. Hva med å avlegge verdensrommet et besøk gjennom spillenes verden?

Det mystiske verdensrommet

Verdensrommet er et av de mest populære temaene for spill. Det er noe mystisk og spennende ved det ukjente, og vi lurer vel alle på hva som egentlig befinner seg der ute, og hvem? Fra brettspill til videospill – mulighetene er mange, og eventyrene er av en annen verden.

Bildekilde: Unsplash

Clank! In! Space! (brettspill)

Brettspill har opplevd en økning i popularitet de senere årene. Det satses spesielt stort på eventyrspill, og Clank! In! Space! og Clank! In! Space! Apocalypse! er populære brettspill hvor handlingen finner sted i nettopp verdensrommet. Spillerne bygger hver sin kortstokk gjennom spillet, og kortene lar deg utføre handlinger som å angripe og flytte på ting i romskipet. Målet er å beseire Lord Eradikus (må ikke forveksles med Eradicus fra Star Wars).

Starburst (spilleautomat)

Også casino på nett har omfavnet verdensrommet, og et av de mest populære spillene er Starburst fra NetEnt. Spilleautomaten har en klassisk arkadestil med medfølgende lydeffekter og en retro grafikk, hvor spillet er plassert mot en kosmisk bakgrunn med stjernestøv og fargerike juveler. Det er et enkelt og fengende spill, akkurat som de gode gamle spilleautomatene og arkadespillene. Det er nettopp denne enkeltheten så mange setter pris på ekte klassikere går aldri av moten.

Space Invaders (arkadespill)

Space Invaders er et av de mest populære arkadespillene gjennom tidene. Arkadespillet ble utgitt i 1978 av Taito, og har i senere tid også blitt tilpasset andre typer spillplattformer, deriblant Space Invaders Extreme for Nintendo DS og PlayStation Portable. Dersom du har tilgang på arkadespill i nærheten av der du bor, kan vi nesten garantere at Space Invaders er en del av utvalget. Det er et enkelt og underholdende spill som kort oppsummert går ut på at du skal skyte alle angriperne før de når frem til bunnen av skjermen. De kan skyte tilbake, men ikke skifte posisjon eller sikte.

Arcades and Space Invaders av Sergey Galyonkin via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Destiny (videospill)

Destiny-serien er førstepersonsskytespill fra produsentene av Halo!, og befinner seg i action-eventyr-sjangeren. I spillene er du en Guardian som skal beskytte den siste byen på jorden, bekjempe romvesener og utforske forskjellige planeter. Spillene har både hovedoppdrag og sideoppdrag, og du kan spille mot andre spillere (PvP) eller mot omgivelsene (PvE). Du kan spille Destiny på PlayStation 3+4 samt Xbox 360 og Xbox One.

Star Wars (legende)

Vi kan nesten ikke snakke om spill med verdensrommet som tema uten å nevne Star Wars. Det er blitt laget spill for alle tenkelige plattformer, og med episode VII, VIII og IX samt spin-offer har Star Wars-universet opplevd en ekstra popularitetsboost de senere årene. Dette har resultert i et stort utvalg nye spill, også for smarttelefoner. Blant de mest populære spillene er Star Wars Battlefront og Knights of the Old Republic-serien.

Vi slutter aldri å la oss fascinere av verdensrommet, og spill kan være den perfekte portalen til dette mystiske universet.