Velg en side

Hundebur i romskipet

Noen av oss har med oss hunder når vi drar på ferie. Det er selvfølgelig på hytta, men også på biltur med hundebur. Men når vi velger oss turistmål blant stjernene, må vi da sette igjen bikkja hjemme?

Den vil selvfølgelig så gjerne være med. Du har vel sett hvordan den uler mot månen når den er bundet utendørs på kveldstid? Hadde det ikke vært stort med en månereise med bikka? Vi tenker at det ikke burde være noe stort problem å legge til rette for å ta med hunden som romturist. Slik er det vi har tenkt å ordne dette.

Laika, hva skjedde med henne?

Få et egnet hundebur i romskipet

Når vi frakter hunden i bilen, er det alltid best å ha den i et hundebur. Se forskjellige varianter av hundebur her. Det sikrer den mot kast og brå nedbremsing. Og det beskytter fører og passasjer mot en hund som kastes fremover som følge av at bilen bråstopper. Har du hundeforsikring er et av kravene at hunden er godt sikret under turen.

Man må selvfølgelig også regne med mange kast i et romskip. Dessuten er det svært upraktisk med en vektløs hund som svever rundt. Det spørs også om den selv ville trives noe videre i denne tilstanden.

Vi tenker at hundeburets utseende og byggeskikk ikke behøver å endres noe vesentlig fra det vi bruker i bilene våre i dag. Hensynet er først frem til hundens størrelse og komfort, slik det også ivaretas i dag. Det kan hende at romskipsteknologien fordrer at det lages i noe lettere materiale, men det lar seg sikkert ordne.

Luft hunden på månen

Vi må bare nevne at hundene var tidligere ute enn menneskene med å ferdes ute i verdensrommet. Vi tenker da på den russiske hunden Laika som var en pioner på dette området.

Men oss bekjent er det fremdeles ingen hund som har satt sine poter på månens overflate. Likevel tenker vi at månelandskapet må være et ideelt turterreng. Fraværet av trær kan erstattes av de mange spennende kratrene. 

Selve turen vil være en nytelse. Med månens svake gravitasjonskraft kan hund og eier hoppe rundt og lære nye teknikker for framdrift. 

Vi ville for så vidt fremdeles anbefale lenke og halsbånd. Hunden kan i sin nysgjerrighet enkelt løpe fra deg. I romdrakten vil den ikke kunne nyte godt av luktesansen sin for å finne deg igjen, og den kan fort gå seg vill.

Kan vi få et menneske ut på romtur, bør det være en enkel sak også å få med hunden. Vi regner med at romturismen løser dette problemet!